Lovrinčević se oglasio nakon pokretanja istrage

Vijesti 30. sij 202409:45 0 komentara
Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon što je USKOK potvrdio da je otvorio istragu protiv Jurice Lovrinčevića, bivšeg posebnog savjetnika u kabinetu ministra u Ministarstvu gospodarstva, Lovrinčević se oglasio na Linkedinu.

“Puno je bilo upita novinara u proteklom razdoblju, a pogotovo jučer kada je objavljena vijest da je USKOK pokrenuo istragu. Inače sam dostupan medijima, no zbog izvida u tijeku i istrage koja je pokrenuta nisam u mogućnosti dati bilo kakav novi komentar ili informaciju.

Međutim, stojim iza svega što sam rekao i napisao kad je ova priča krenula. Doći će trenutak kada će izvidi i istrage i završiti. Tada ću opet biti uobičajeno dostupan i moći ćemo sve proći. Do onda budite dobro, čitajte i slušajte pažljivo, istina je često između redova, a sve što sam tvrdio prije, tvrdim i danas”, napisao je Lovrinčević.

Podsjetimo na teret mu je stavljeno trgovanje utjecajem. Lovrinčević je nedavno dao iskaz istražiteljima, a sada je i službeno osumnjičen.

Istražitelji sumnjaju da je Lovrinčević od listopada do sredine prosinca prošle godine iskorištavao svoju poziciju posebnog savjetnika u kabinetu ministra u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske te člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. USKOK tvrdi da je želio osigurati da se sredstvima državnog proračuna ostvari financijski probitak za osobu od njegovog povjerenja s kojom je bio interesno povezan.

Ta je osoba, na jednoj TV postaji vodila emisije koje su svojim sadržajem odgovarale Lovrinčeviću, a koristila mu je i za prenošenje informacija koje je imao kao posebni savjetnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!