Macan o ograničavanju cijene goriva: Tajming je idealan

Vijesti 14. lis 202113:16 > 15:35

Stručnjak za kriznu komunikaciju Krešimir Macan bio je gost N1 Studija uživo.

Komentirao je premijerovu odluku da ograniči cijenu benzina dan nakon što je stigla presuda u slučaju Fimi media u kojoj je HDZ proglašem odgovornim za korupciju. “Uvijek imate nekog asa u rukavu, tajming je idealan, vratiti se na jednu životnu temu”, govori Macan.

VEZANA VIJEST

On smatra da ova presude ne može ozbiljno štetiti HDZ-u. “Pod ovom Vladom se sve to dogodilo, novo suđenje. To pokazuje da je nakon 12 godina došlo do epiloga, vrlo je kompleksan bio predmet. Sanader je svejedno u zatvoru i dobro je da je ovo završilo. Znali smo što se događa, ali je trebala politička volja da se to pokrene”, govori Macan.

Na pitanje tko može biti zadovoljan sporom pravdom u Hrvatskoj Macan kaže kako je “bivši premijer u zatvoru i to je činjenica”. “Ipak se nešto dogodilo, imali smo presudu za Planinsku. Ovaj je predmet vrlo kompleksan”, govori. Dodaje i kako USKOK nije kapacitiran voditi tako velike slučajeve.

“Stalno se šalje poruka da nema nedodirljivih”, kaže.

Pravosuđe

“On je istrage vodio kroz novine, tu je lomio svjedoke”, kaže Macan o radu bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića dodajući da je bilo puno toga. “Zbog toga je došlo do one prve presude Vrhovnog suda, da mu nisu sva prava ispoštovana. Dosad se imalo dojam da političari mogu kupiti pravdu, sad se prvi put pokazalo da to nije slučaj”, govori.

Macan smatra da HDZ, ni itko drugi, nema “ruku na pravosuđu”.

“Najlakše je staviti predmet u ladicu, sad su osjetili da bi mogla doći jedna nova metla. Rješavaju sve što mogu da ne bi poslije bilo konotacija da je Dobronić morao doći da bi stigla presuda HDZ-u”, govori Macan i dodaje da će “nova metla” u VS-u dovesti do toga da nema nedodirljivih.

Na pitanje o sucu Radovanu Dobroniću kaže da mu je drago da je takav sudac došao do te pozicije te dodaje da je Dobronić normalna i pristojna osoba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.