Majstor iz pakla: Uzeo mu novac za kuću na Pagu, a radove nije ni počeo

Vijesti 24. svi 202314:48 1 komentar
Dino Stanin/PIXSELL / Ilustracija

Policijski službenici odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim Hrvatom zbog sumnje za kaznena djela protiv gospodarstva.

Naime, 45-godišnjak se sumnjiči ga da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na širem zadarskom području, u rujnu 2022.godine zaključio ugovor o gradnji objekta na području Paga s obveznim rokom dovršetka izvođenja radova do svibnja 2023., javlja zadarska policija.

No umjesto da “zasuče rukave” i krene raditi, osumnjičeni je izradio račun s neistinitim podacima o izvedenim radovima na gradilištu koji je dostavio 52-godišnjem naručitelju.

Temeljem izdanog računa o navodnim radovima naručitelj je prošle godine uplatio novčani iznos od 50 tisuća eura, a da na gradilištu nisu započeti radovi, a niti mu je vraćen uplaćeni novčani iznos.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 45-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare