Mamić: Ministra Filipovića vrlo vjerojatno prisluškuju

Vijesti 06. tra 202315:39 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostovala je u N1 Studiju uživo u kojem je komentirala političke aktualnosti u Hrvatskoj.

“Štrajk liječnika je trenutno naveći izazov za premijera. Ovo je otišlo predaleko i Vlada se otpočetka nije dobro snašla. Bojim se da će to biti veliki problem za Vladu. Liječnici su rekli da ne mogu problem riješiti s ministrom Vilijem Berošem nego traže izravnu komunikaciju s premijerom”, rekla je Mamić.

Ona navodi da je drugi problem to što se u Hrvatskoj priča o reformama zdravstva, a one se nikad ne događaju.

“Nezadovoljni su i građani jer bez obzira koliko plaćamo zdravstveno osiguranje, kvaliteta zdravstvene usluge je niska. Tu je puno problema i izazova, a štrajk liječnika se može pretvoriti u dugotrajnu krizu”, rekla je pa komentirala i aferu s Whatsapp porukama u vezi policijske Akcije Koridor.

“Teško je odrediti što je upotreba sile. Jako je teško utvrditi tko je u pravu post factum nakon što se stvar dogodila, čak i kad je snimljena kamerom. To je pitanje upravljanja cijelim tim procesom i mislim da ministar Davor Božinović cijelo to vrijeme sve dobro radi. Postoji i prirodno pravo države da štiti svoje granice jer svi migranti dolaze mimo zakona. Tu će uvijek biti propitkivanja kako radi policija”, kazala je.

Komentirala je i kako misli da ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića vrlo vjerojatno prisluškuju.

“Ministra gospodarstva vrlo vjerojatno priskuškuju. Ministar Filipović se nalazi u vrlo vrlo zahtjevnoj situaciji, energetska politika je u fokusu, u Hrvatskoj je ostalo još malo gospodarstva. Veće tvrtke su pod ministarstvom poljoprivrede, a pod ministarstvom gospodarstva je dominantno ostala energetika. Već se godinu dana nalazimo u geopolitičkom trenutku u kojem su previranja na energetskom tržištu ogromna”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!