Marijana Puljak: “Kombinacija Turudića i lex AP-a je akcija spašavanja vojnika Plenkovića. Laki je sve nervozniji”

Vijesti 11. ožu 202416:47 0 komentara

Gošća Newsrooma kod Domagoja Novokmeta bila je saborska zastupnica Centra Marijana Puljak.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković vrlo je burno na današnjoj konferenciji za medije komentirao jučerašnji intervju glavne europske tužiteljice Laure Kovesi za TNT N1 televizije, koja je, između ostalog, rekla da o nadležnosti EPPO-a ne odlučuje Vlada te da premijer Andrej Plenković pokušava zastrašiti europske tužitelje. Kovesi je također rekla de je Plenkovićevo ponašanje “dizanje dimne zavjese prema građanima i već film koji je već gledala”.

Plenković je čak razmicao i mikrofone kako bi objasnio što je nadležnost EPPO-a, a što DORH-a.

Premijer, je kaže Puljak, “sve nervozniji i nervozniji o ovoj temi.”

“Možda je jučerašnji intervju glavne europske tužiteljice zapravo otkrio što se kuha i čemu sad odjednom žurba oko izbora. Jasno ga je ukorila, rekla da radi dimne zavjese i pritisak na Ured. No nije samo bezopasna dimna zavjesa. Prirpema cijeli sustav da ovaj slučaj prođe lišo, ali i da Ivan Turudić dođe. Turudić je tu da sakrije sve korupcijske afere, da ih stavi u neku ladicu gdje će trunuti vječno”, rekla je Puljak.

“Vidjeli smo i ovo s micanjem mikrofona, pokušava plasatično objasniti ono u što je on uvjeren, da nema nadležnosti. Postaje, ono što se kaže… Laki je nervozan”, rekla je Puljak.

Zasad ni USKOK ni DORH nisu sporili nadležnost, a postupanje EPPO-a traje već godinu dana.

“Ne pokazuju nikakav interes za ovaj predmet, možda smatraju da je to za EPPO. Možda tu sad ima mjesta za Ivana Turudića koji će se pozabaviti time. Cijeli komplet, kombinacija Turudića i lex AP-a je operacija spašavanja, prvo ministrice Nine Obuljen Koržinek, a onda i akcija spašavanja vojnika Plenkovića”, smatra Puljak.

Premijer i dalje stoji iza ministrice kulture, ali Puljak posdjeća da je na današnji dan prije pet godina jednako žustro branio tadašnju ministricu Gabrijelu Žalac.

“Nina Obuljen Koržinek jedna je od rijetkih koja je preživjela 30 ministara Andreja Plenkovića. Ona se ovdje zasad čvrsto drži. Govorio je i da Žalac ostaje. Danas govori da ministri ostaje, ali uskoro idu izbori i ako se nešto ne dogodi na tom planu, sigurna sam da će ih smijeniti izbori”, rekla je.

“Možda je jučerašnji intervju glavne europske tužiteljice zapravo otkrio što se kuha i čemu sad odjednom žurba oko izbora. Jasno ga je ukorila, rekla da radi dimne zavjese i pritisak na Ured. No nije samo bezopasna dimna zavjesa. Priprema cijeli sustav da ovaj slučaj prođe lišo, ali i da Ivan Turudić dođe. Turudić je tu da sakrije sve korupcijske afere, da ih stavi u neku ladicu gdje će trunuti vječno”, rekla je Puljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!