HOS-ovcima zabranjen ulazak u Knin! Policija ih prepratila u Šibenik

Vijesti 05. kol 202311:00 0 komentara
Sime Zelic/PIXSELL

Na obilježavanju 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja 20 članova Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban zabranjen je ulaz u Knin te su ih policijska vozila prepratila u Šibenik.

Na videu koji je objavio Dugopolje.org vidi se dugačka rasprava koju Marko Skejo i pripadnici HOS-a vode s policajcima. Čude se što se događa, zašto oni ne smiju u Knin, pokušavaju zaobići policiju.

Skejo je izrazio zbunjenost situacijom u izjavi za Slobodnu Dalmaciju. Kazao je da su kao udruga dobili pozivnicu od Ministarstva hrvatskih branitelja, a on osobno kao zapovjednik 114. brigade od premijera Andreja Plenkovića.

“Ne zna ni policija što će s nama, ni za koji prekršaj će nas prozvati. Evo su nas doveli u Šibenik, ispred policijske postaje i sad čekamo”, rekao je.

U međuvremenu se oglasila policija. U priopćenju navode da je kolona zaustavljena jer je htjela nastaviti upravo tim pravcem umjesto alternativnim što je policija ranije najavila u javnosti.

“U 7,58 sati na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje”, objavili su.

Tijek događaja u Kninu iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!