Matić: Jeftinije je živjeti bez ruskog plina i nafte nego platiti danak u krvi

Svijet 08. tra 202213:50 > 14:50 4 komentara
N1

Europarlamentarac Predrag Fred Matić javio se za N1 Studio uživo i komentirao jučerašnje usvajanje rezolucije u Europskom parlamentu koja se tiče uvođenja energetskih sankcija Rusiji.

“Jučer sam bio jako ponosan član Europskog parlamenta. Izglasali smo rezoluciju o pojačavanju sankcija Rusiji zbog agresije prema Ukrajini. Radi se o energetskim sankcijama. Zemlje koje govore da ne mogu živjeti bez ruskog plina i nafte trebaju ipak shvatiti da je jeftinije živjeti bez njega nego plaćati danak u krvi”, poručio je Matić.

Upitan što misli hoće li i kada ta odluka biti donesena i u Europskom vijeću, kazao je:

“Kao što sam rekao, vrlo sam ponosan. Europski parlament je svoju odluku donio, a na drugim insitucijama je da to implementiraju i provedu. Nadam se što prije, jer što se prije, slikovito rečeno, agresora stisne za vrat, agresija će prije prestati.”

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je da je dužnost zapada učintii sve da do prestanka rata dođe što prije.

“Nama je prednost što dolazi ljeto i sezona kada su potrebe za plinom i naftnim derivatima ipak manje nego tijekom zime. Ali biznis ima svoje zakonitosti i ne bih se rado sjećao što se događalo 90-ih godina. Dok su jedni ginuli u rovovima i branili domovinu, drugi su debelo profitirali od toga. U svakom ratu ima toga da vide priliku za brzu zaradu”, kazao je Matić, dodajući da ćemo svi patiti zbog posljedica usvajanje te rezolucije, ali da je izbor jednostavan.

“Imate opciju a – da pati gospodarstvo, ili opciju b – uzmi pušku i prijavi se u Ukrajinu, odnosno doći će ti rat i na prag, ne moraš puno čekati”, rekao je.

Smatra da Ukrajinaca ima dovoljno za rat.

“Dobro je što stiže pomoć, a na braniteljima je da brane. Ljudstvo im sigurno neće doći ili američki piloti koji će bombardirati Rusiju. Dobili smo vrlo jasnu poruku da bi se u tom slučaju mogao aktivirati nuklearni arsenal”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare