Matić o zataškavanjima skandala političara: Spaljivali su se porezni spisi

Vijesti 15. ožu 202318:43 1 komentar
N1

Novinar Deutche Wellea Srećko Matić pratio je atmosferu uoči utakmice Borussia Dortmund - Hajdu. Borrussia je interesantna jer je, kao i većina njemačkih klubova, ustrojena po mješovitom modelu, koji omogućuje da se profesionalni segment izdvoji, da se od njegovih rizika zaštiti ostatak kluba, ali i da se zajamči vodeća uloga navijača u vođenju kluba.

Matić je proučio je i slučajeve koji bi se mogli usporediti s pokušajem župana Damira Dekanića da uz pomoć policajaca prikrije da je izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola. “Cijeli porezni spis spalila je nedavno jedna službenica kako bi zaštitila šeficu, premijerku jedne savezne zemlje iz redova SDP-a.

Riječ je o dokumentima koji su možda mogli otkriti kako je Gazprom pokušao utjecati na njemačke političare,” kaže Matić. U drugom slučaju ministrica jedne druge savezne zemlje loše je reagirala na ogromnu poplavu. a nekoliko dana kasnije otišla je na godišnji odmor s obitelji: “Nije napravila ništa protuzakonito, ali je zbog pritiska javnosti i vlastite stranke podnijela ostavku.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare