Mesić: Država sa svojim institucijama umiješana u zataškavanje brutalnog zločina

Vijesti 09. pro 202115:28 > 15:33 3 komentara
N1

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić ocijenio je u četvrtak u Čakovcu da je država sa svojim institucijama umiješana u zataškavanje brutalnog zločina, ubojstva oca, majke i djevojčice obitelji Zec.

Stipe Mesić rekao je u četvrtak u Čakovcu, odgovarajući na novinarsku zamolbu da komentira Milanovićeve izjave o ubojstvu članova obitelji Zec, da bi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u izjavama koje se odnose na zločin i žrtve “trebao više voditi računa o tome kakav će biti odraz tih izjava”.

“Willy Brandt kleknuo pred žrtvama genocida zbog odgovornosti Njemačke”

“Država je sa svojim institucijama umiješana u zataškavanje brutalnog zločina, ubojstva oca, majke i djevojčice. Hrvatska je dala neko obeštećenje, i to je u redu, a dvoje djece koja su ostala ne traže ništa. Ne može se reći što njima treba. Njima ne treba ništa, ali nama treba”, rekao je Mesić, ističući da je Willy Brandt kleknuo pred žrtvama genocida zbog odgovornosti Njemačke.

VEZANE VIJESTI

“I mene su neki prozvali da sam pomilovao jednog od ubojica Sinišu Rimca“, rekao je Mesić i dodao da mu je u kazni za ratni zločin u Pakračkoj poljani “skinuo godinu dana jer je pokazao gdje su žrtve sahranjene, inače ne bi mogli do njih doći”.

Mesić boravio u Međimurju, oduševljen viđenim

Mesić je danas boravio u Međimurskoj županiji, gdje je posjetio tvrtku Čateks, Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalsku jezgru te Riznicu Međimurja – Muzej nematerijalne baštine u Čakovcu.

Rekao je da je oduševljen onime što je vidio.

“Naše gospodarstvo u jednoj pljačkaškoj pretvorbi, u jednoj privatizaciji, doživjelo je svoju stagnaciju, a ovo je primjer kako se iz tih okvira može izaći. Sve što smo vidjeli, to je prodaja znanja, što drugima može biti primjer. Za pohvalu je i korištenje EU fondova”, izjavio je Mesić.

Župan Matija Posavec podsjetio je da je Metalska jezgra prvi znanstveno-istraživački centar kojem je vlasnik regionalna samouprava, Međimurska županija.

“Centar je u potpunosti prilagođen potrebama gospodarstva, ali i obrazovanja, i s obzirom na ljude koji u njemu rade i na opremu koju ima, jedinstven je u ovom dijelu Europe”, rekao je Posavec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare