Meštrović: Ako Vlada ne reagira, cijene goriva će rasti i do dvije kune!

Ekonomija 17. lis 202211:10 0 komentara
N1

Hrvoje Meštrović, predsjednik Udruge hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika, za N1 je komentirao rast cijena goriva.

“Uredba Vlade limitira da se cijena goriva tržišno formira. U tržišnim uvjetima ona bi bila bi od kunu i pol do dvije viša, ovisno o vrsti goriva i maržama trgovaca, odnosno koliko bi to na kraju iznosilo”, rekao je Meštrović za N1.

Objasnio je da se navedeno poskupljenje odnosi na sva goriva, a s obzirom na to da je dizel u ovom trenutku skuplji, njegova bi cijena rasla dvije kune, dok bi cijena benzina rasla kunu i pol.

Podsjetimo, prema informacijama koje je dobio tportal, cijena litre dizela od sutra će na benzinskim crpkama porasti za čak 1,2 kune.

Litra ‘običnog’ dizela danas stoji 12,3 kune, što znači da bi od sutra, ako Vlada ne donese drugačiju uredbu, mogla koštati čak 13,5 kuna. Premium dizeli, čija cijena nije regulirana Vladinim uredbama, već se danas prodaju po cijenama koje dosežu 14,5 kuna te bi od sutra mogli skočiti i na više od 15 kuna, tj. na okrugla dva eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!