Mijenjaju se kriteriji za dodjelu POS-ovih stanova u Rijeci

Vijesti 08. stu 202212:52 0 komentara
Image by Andrei Savransky from Pixabay

U Rijeci se mijenjaju kriteriji za bodovanje na listi za kupnju stanova građenih po POS modelu, tako da su prioritetne skupine mlade obitelji s djecom i oni koji prvi put stječu stan u vlasništvo, najavljeno je na kolegiju riječkoga gradonačelnika u utorak.

Gradonačelnik Marko Filipović ovom prigodom je naveo da je u Rijeci do sad sagrađeno 676 stanova po modelu poticane stanogradnje, uključujući 90 stanova koji se dovršavaju na području Martinkovca. Rekao je da da se dovršetak i useljenje tih 90 stanova očekuje početkom sljedeće godine.

Istaknuo je da je Grad Rijeka do sada iz svog proračuna za svoj udjel u troškovima gradnje izdvojio 26 milijuna kuna.

Ocijenio je da je problem priuštivog stanovanja jedan od važnijih za mlade obitelji, posebno u okolnostima znatnog rasta cijena nekretnina. O tome se razgovaralo na konferenciji u Rijeci ove godine, na kojoj su sudjelovali stručnjaci iz Austrije, Njemačke, Slovenije i Hrvatske

Filipović je rekao da se razgovara s privatnim partnerima i nekim bankama kako bi se pronašao odgovarajući model za rješenje stambenog pitanja. Riječki gradonačelnik je upozorio da zadana cijena POS-ovih stanova po četvornom metru neće biti održiva zbog rasta cijena građevinskog materijala i drugih troškova.

Rijeka i dalje namjerava nastaviti s poticanom stanogradnjom, pa se priprema gradnja zgrade s tridesetak stanova u Ulici Ivana Luppisa na Krnjevu, rekao je Filipović. U tijeku je izmjena prostorno-planske dokumentacije a početak gradnje je predviđen za prvu polovicu 2023. godine.

Na Martinkovcu se dovršava gradnja tri zgrade sa 36 jednosobnih stanova s dnevnim boravkom te 54 dvosobna stana s dnevnim boravkom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!