Milanović o presudi HDZ-u: Tajming je neobičan, kao da ih je netko ucjenjivao

Vijesti 15. lis 202109:56 > 10:431 komentar
Izvor: N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je u petak presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

“Sud je potvrdio u činjeničnom supstratu gotovo sve. S jedne strane to s Plenkovićem nema veze, ali s nekima koji su aktivni i danas ima veze. To je njegova (Plenkovićeva) stvar”, rekao je Milanović.

VEZANE STVARI

Upitan da komentira izjavu premijera Plenkovića da je presuda dokaz da pravosuđe nije HDZ-ovo, Milanović je odgovorio:

“Tajming je neobičan. Kao da ih je netko ucjenjivao. Naravno da nije cijelo pravosuđe HDZ-ovo. Presuda je očito napisana ranije, to je jasno kao suza. Čuvana je u otpremi i dan-dva prije imenovanja novog predsjednika Vrhovnog suda je objavljena. Netko je donio tu odluku, pretpostavljam da nije kotlovničar, nego osoba koja vodi Sud. Treba pitati s kojim motivima i zašto nije objavljena pred dva mjeseca. Ne znam jesu li to stvari u diskreciji predsjednika Suda, ali ako jesu, to je vrlo opasno oružje i jako, jako učinkoviti alat manipulacije”.

Što se odluke Vrhovnog suda oko HDZ-a tiče, Milanović je rekao da bi on u tom slučaju bio revoltiran.

“Kako je to u Plenkovićevom svijetu moguće? Treba pročitati presudu. Sud je potvrdio gotovo sve, osim kod jedne osobe koju je oslobodio. Malo su preinačili kaznu. Zanimljiva je Plenkovićeva logika. Plenković je učinio sve da im podilazi. Vidite kako se to ne isplati. To je zabrinjavajuće. Napišeš presudu pa je držiš u podsuknji. To su ozbiljne stvari”, rekao je Milanović.

Što se tiče kokaina u vojsci, Milanović je rekao da su to izolirani slučajevi, ali zabrinjavajući. Kazao je da to nije dobro, ali da neće tražiti testiranje svih vojnika: “Što je sljedeće, testiranje učenika, svih službenika? Kupili su drogu na crnom tržištu, to je svakome jasno”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar