Milanović promaknuo četvoricu novih brigadnih generala

Vijesti 15. velj 202413:14 0 komentara
N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je odluke o promaknućima četiri djelatna brigadira u činove brigadnih generala, a donešena je odluka i o raspoređivanju na nove dužnosti u Oružanim snagama.

“Na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović donio je odluke o promaknućima četiri djelatna brigadira u činove brigadnih generala i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH.

U čin brigadnog generala oklopništva promaknut je brigadir Valentin Skroza, u čin brigadnog generala topništva promaknut je brigadir Ivica Kranjčević, a u čin brigadnog generala zrakoplovstva promaknuti su brigadir Davor Tretinjak i brigadir Marinko Galović. Odlukama o promaknućima Hrvatska vojska dobila je četiri nova brigadna generala.

Nadalje, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH donio je i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH. Novi brigadni general Valentin Skroza raspoređen je na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske (HKoV), a brigadir Željko Ninić raspoređen je na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Odluke o rasporedu na nove dužnosti stupaju na snagu 15. veljače 2024. godine”, stoji u priopćenju s Pantovčaka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!