Milina o tučnjavi na Platku: “Ja sam zadovoljan učinkovitošću hrvatske policije”

Vijesti 03. velj 202320:111 komentar
Sime Zelic/PIXSELL

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je slučaj tučnjave koja se dogodila na Platku.

“Nema tu nikakvog misterija. Policija je odmah privela tri osobe, utvrdila činjenice, dokaze i ispitala sve sudionike. Policija nema odmah sliku o događaju koju sada imamo”, rekao je Nikola Milina.

“Policajci moraju utvrditi činjenice da bi se utvrdilo je li netko napravio prekršajno ili kazneno djelo. Nedvojbeno je utvrđeno da se radi o prekršaju javnog reda i mira”, dodao je Milina za Novu TV.

Također je rekao da po pitanju ovog događaja nije bilo nikakvih pokušaja zataškavanja.

“Mi smo prošle godine imali 8055 prekršaja iz domene javnog reda i mira, ali samo za članke 6. i 13., koji uključuju i ovaj događaj. Tako da se praktički svaki sat dogodi prekršaj”, objasnio je Milina.

Na pitanje novinara je li u Rijeku poslan nadzor Milina odgovara:  “Nismo. Poslali smo policijske službenike koji su za ovakve događaje specijalizirani i oni su pružili potporu”. Osvrnuo se na tvrdnje da policija nije dobro odradila svoj posao: “Ja sam zadovoljan učinkovitošću hrvatske policije”.

Driftanje na snijegu je samo komunalni prekršaj

Milina nije želio odgovoriti na pitanje novinara o tome jesu li tri MMA borca koja su sudjelovala u tučnjavi otprije poznata policije, ali je odgovorio na pitanje o alkoholiziranosti sudionika.

“Najveća izmjerena koncentracija je 2,9 promila u krvi, ali to je među sudionicima, a ne počiniteljima”, rekao je Milina.

Na pitnaje je li povjerenje između policije i HGSS-a poljuljano, kao što je to u petak rekao pročelnik riječke Marko Andrić.

“Siguran sam da tu neće biti nikakvih prijepora oko daljnje suradnje. Ovo je događaj koji je izazvao izuzetnu pažnju javnosti i sumnje da policija nije poduzela sve što je u njenoj nadležnosti, ali to zasigurno neće utjecati na naše povjerenje i suradnju”, odgovorio je ravnatelj policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

#related-news_0

Komentari

Vaš komentar