Poplave u više županija, policajac spasio ženu koja je upala u nabujalu rijeku

Vijesti 11. pro 202207:37 > 22:49
Bruno L'erotic/Elvir Mešanović/N1/MORH/F. Klen

Iz Hrvatske Kostajnice, gdje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplave uz Unu, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je u nedjelju navečer da je gotovo dosegnut vrhunac vodnog vala, a iako se očekuje porast od još nekoliko centimetara, to ne bi trebalo ugroziti grad.

Više od 250 ljudi u ovom trenutku radi u Kostajnici i drži situaciju pod kontrolom, ugroženo je 10-tak kuća, ali je to manji dio onoga što se moglo dogoditi da se nisu poduzele mjere.

Zbog brzog porasta vodostaja rijeke Une sinoć i danas je došlo je do izlijevanja vode na prometnice uz rijeku Unu na više mjesta od Dvora do Hrvatske Kostajnice i nizvodno od Hrvatske Kostajnice te je angažirana i Hrvatska vojska.

Situacija na ostalim područjima koja su ugrožena vodom Kupe, Korane, Sunje, Save kod Jasenovca, nije najbolja.

Na velikom području, i Nova Gradiška, i Požega, Kutina, područje Bjelovara i prije svega karlovačko područje, pale su ogromne količine oborina. Na slivu rijeke Kupe vodostaj je dosegnuo gotovo 800 centimetara, što je vrlo blizu vodostaja od prije mjesec ili dva kada smo imali velikih problema na području Karlovca, rekao je Đuroković.

Dodatno se nadograđuju i nasipi koji su stradali u potresu kod Petrinje.

Foto/Ana Barbaroša
Foto/Ana Barbaroša
Foto/Ana Barbaroša
Foto/Ana Barbaroša
DVD Hrvatska Kostajnica
DVD Hrvatska Kostajnica
DVD Hrvatska Kostajnica
Foto: DVD Jakšić
Foto: DVD Jakšić
Foto: DVD Jakšić
Foto/Bruno L'erotic
Foot/Bruno L'erotic
Foto: Udruga Brodarci

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU