Moderni prevaranti: Namještali rezultate u kladionicama pomoću satelita

Vijesti 20. ruj 202309:53 0 komentara
Pexels

Španjolska policija uz pomoć Europola i Interpola razotkrila je kriminalnu skupinu koja je osmislila novi način prijevara na online klađenju na razne sportske rezultate, piše u srijedu Večernji list.

Sve je počelo 2020. kada je otkriven niz sumnjivih online klađenja na rezultate međunarodnih stolnoteniskih turnira. Istragom je utvrđeno da je u Španjolskoj osnovana kriminalna mreža koju čine državljani Bugarske i Rumunjske.

Utvrđen je i njihov modus operandi: namještali su rezultate raznih sportskih natjecanja izvan Španjolske, pri čemu su se koristili tehnologijom, odnosno satelitima. Sumnja se da su satelite koristili kako bi razna sportska natjecanja snimali uživo, a prioritet im je bio da to naprave prije nego što rezultati stignu do kladionica.

Osim toga, sumnja se da su se koristili i drugim manje sofisticiranim sustavima koji su im omogućavali da detektiraju signale prije nego što stignu do kladionica. Drugim riječima, pripadnici kriminalne organizacije mogli su se sigurno kladiti jer su unaprijed znali rezultat utakmica i drugih sportskih događanja.

Tako su počinili niz prijevara, a vođa te kriminalne organizacije, inače bivši bugarski stolnotenisač, tvrdi Europol, korumpirao je i neke nogometaše koji su igrali za rumunjske nogometne klubove, piše novinarka Večernjeg lista Ivana Jakelić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!