“Moguće poskupljenje odvoza otpada u Zagrebu, pogotovo za one koji ne odvajaju”

Vijesti 28. pro 202111:43 > 20:22 1 komentar
N1

Zastupnica u Gradskoj skupštini Zagreba iz Možemo Marija Brajdić Vuković u N1 Studiju uživo govorila je o stanju komunalne infrastrukture u Gradu Zagrebu.

Brajdić Vuković naglašava da je problem sa Zagrebom u tome što su ga preuzeli nakon dvadeset godina vladavine drugog čovjeka.

“Ono što smo zatekli jest dotrajala infrastruktura, brojni problemi s infrastrukturem, preopterećnim cestima. Mi pokušavamo napraviti jest da Holding i njegove podružnice funkcioniraju što bolje. Nemoguće je bilo to uspostaviti to preko noći”, rekla je.

Mi smo poduzeli sve mjere da bismo stabilizirali proračun u idućoj godini, napominje.

“Uveli smo neke nove zelene projekte. Nadamo se da ćemo kroz sistem smanjenje potrošnje i stabilizacije uspjeti sljedeće godine zaokružiti u dobru, lijepu stabilizacijsku godinu”, govori Brajdić Vuković.

Otpad je, tvrdi, veliki problem Grada Zagreba i u tom smislu je vladajućima u Gradu jako važno gospodarenje otpadom.

“Ovdje smo krenuli s idejom da s raznoraznim odlukama dovedemo to s otpadom dovedemo u neko stanje koje bi bilo zadovoljavajuće i moguće je da će u tom dijelu poskupiti usluge, pogotovo za one koji neće odvajati otpad”, pojašnjava.

“Holding zasad radi restrukturiranje unutar sebe gdje će doći do neki većih stvari, tek nakon što se to bude napravilo, onda će se ići u eventualno razmišljanje o eventualnom poskupljenju ostalih usluga. Zasad to nemamo u planu”, dodala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare