Mons. Sekelj: Povijest se ponavlja u spirali. Svako vrijeme ima svoje

Vijesti 10. ruj 202212:42 0 komentara
N1

Započelo je 291. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i 20. hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu.

Jedan od organizatora, mons. Zvonimir Sekelj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog u Novom danu govorio je da je tradicija još i dulja.

“Iako je ovo 291. hodočašće, iduće godine mogli bi obilježiti jubilarnu 300. godišnjicu budući da je otkriveno da je 1723. zapisano da je bilo zavjetno hodočašće zajedno s poglavarstvom Grada Zagreba. Bilo je to vrijeme velike suše. Puno je problema uvijek bilo. Povijest se ponavlja u spirali, i u povijesti je bilo problema i nedaća, ali uvijek se nađe prozorčić. Svako vrijeme ima svoje. Ovo je vrijeme potrebe uporišta i traženja, da čovjek bude cjelovit. Uvijek je bilo elementarnih nesreća. Vidite i ovu strašnu željezničku nesreću”, rekao je.

“Traže se ljudska svijest i pažljivost, moramo ju negdje naći, a mi vjernici se oblikujemo u molitvi”, dodao je.

Hodočašće ide iz tri punkta. Biskup Šaško s vjernicima pješači od 5 ujutro. U 9 sati je sveta misa. Na Čučerje ide biskup Gorski. Jedna ruta ide iz Sesveta a svi se nalaze na Lazu i u 18:30 je ulazna procesija svih pješaka. Sjajno je raspoloženje. Tu su hodočastili i uzoriti kardinal Stepinac i dragi kardinal Kuharić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!