MORH objasnio što desantni brod minopolagač radi na Mljetu

Vijesti 18. velj 202212:45 > 12:501 komentar
Izvor: Morski.hr

Portal Morski.hr objavio je da je na Mljet u srijedu stigao desantni brod minopolagač Krka i na otok, prema tvrdnjama mještana, dostavio poprilično vojne opreme i osoblja.

Na ovom otoku se nalazi radarska postaja, no kako Morski.hr doznaje od izvora bliskog Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH), ljudstvo i oprema tamo inače stižu civilnim trajektom, a doista rijetko vojnim brodovima.

Milanović: Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti

Situaciju je danas komentirao predsjednik Zoran Milanović.

“To nisu stvari za javnost. Stanovnici Mljeta nisu zbog toga zabrinuti, sve je mirno, sve je u redu. Ostalo će vas, ako nisu na spavanju, obavijestiti iz MORH-a, to im je posao”, rekao je Milanović o Mljetu.

Oglasio se i MORH

Priopćenje vezano za aktivnosti Hrvatske vojske na otoku Mljetu medijima je potom uputilo i Ministarstvo obrane.

“Izvještavamo Vas kako je u četvrtak 17. veljače 2022., desantni brod minopolagač Krka upućen na redovnu aktivnost popune vodom postaje obalnog motrenja Mljet. Sukladno planovima obuke u sklopu navedene aktivnosti proveden je i obilazak paljbenog položaja na Mljetu.

Paljbeni položaji mobilnih obalnih lansera nalaze se na više lokacija diljem obale i otoka. Oni se redovito obilaze te se kroz vježbe provjeravaju fizički pristupi do paljbenih položaja. Obilasci se najčešće provode u sklopu aktivnosti popune vodom postaja obalnog motrenja na otocima u cilju racionalizacije troškova.

Sva vojna sredstva, nakon vježbe, vraćena su u matične vojarne. Napominjemo da su na mobilni obalni lanser bila ukrcana četiri kontejnera bez raketa”, priopćeno je iz Ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar