Muškarac (45) iz Like silovao članicu obitelji: Završio je u pritvoru

Crna kronika 05. lip 202320:14 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Neimenovanom 45-godišnjaku je zbog sumnje da je u Lici krajem svibnja počinio kazneno djelo protiv spolne slobode određen jednomjesečni istražni zatvor i to zbog opasnosti da bi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te zbog opasnosti da ponovi kazneno djelo.

Izvijestilo je tako karlovačko Županijsko državno odvjetništvo, gdje je osumnjičenik saslušan jučer, 4. lipnja, a zbog zaštite interesa žrtve u priopćenju stoji tek da se slučaj dogodio “krajem svibnja 2023. godine, u jednom mjestu na području Ličko-senjske županije”, te da je osumnjičenik hrvatski državljanin.

Iz članka i stavka Kaznenog zakona vidi se da se kaznena prijava Policijske uprave ličko-senjske odnosi na kažnjivo djelo protiv spolne slobode počinjeno prema „posebno ranjivom članu obitelji“. Dokaže li se osumnjičeniku to kazneno djelo, bit će kažnjen zatvorskom kaznom u mogućem rasponu od jedne do deset godina trajanja.

Osumnjičenik je pod istragom zbog kaznenog djela protiv spolne slobode na štetu 32-godišnje ženske osobe, i to po članku 154. stavak 2. u vezi članka 154. stavak 1. točka 1. Kaznenog zakona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!