N1 doznaje: Državni inspektorat šefa HEP-a kazneno prijavio zbog bespravne gradnje

Igor Kralj/PIXSELL

Riječ je o nastavku afere s vilom na otoku Hvaru za koju se sumnja da je izgrađena bez valjanih dozvola, van gabarita, te na terenu koji uopće nije građevinska zona.

Državni inspektorat podnio je protiv šefa HEP-a Frane Barbarića kaznenu prijavu zbog protupravne gradnje.

Riječ je o kaznenom djelu za koje je propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, a bit će kažnjena svaka osoba koja “protivno propisima gradi građevinu u području koje je propisom ili odlukom nadležnog tijela proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednosti, kulturnim dobrom ili drugim područjem od posebnog interesa za državu”.

Vila još nije srušena

Drugim riječima, Barbarić će sada i kazneno odgovarati jer je na poljoprivrednom zemljištu na Hvaru bez valjane građevinske dozvole podigao vilu. Iako mu je inspektorat naredio da ju ukloni to još nije učinio, zaradivši tako i prvu novčanu kaznu.

Doduše, iz Državnog inspektorata pojašnjavaju da je inspekcijski nadzor još u tijeku, no za kaznenu prijavu ipak su pronašli dovoljno dokaza.

U međuvremenu se u slučaj uključilo i Državno odvjetništvo koje je nedavno izuzelo dokumentaciju o radovima na Barbarićevoj vili, ali i ostalim radovima HEP-ovih kooperanata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare