N1 doznaje: Ministrica Tramišak ispričala se premijeru zbog neugodnosti

Vijesti 29. ožu 202216:38 > 16:39 8 komentara
Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija

Ministrica Nataša Tamišak i premijer Andrej Plenković u ponedjeljak su u Banskim dvorima razgovarali oko istupa ministrice u medijima povodom prijetnji koje je posredno dobivala te na kraju i potvrdila medijima.

Kako N1 doznaje od izvora bliskih ministrici, Tramišak se premijeru ispričala što mu je stvorila neugodnost i što nije ranije prijavila prijetnje.

VEZANE VIJESTI

Premijer je navodno pokazao razumijevanje za ministricu te mu je ona poručila kako ima njezinu podršku i razumijevanje za svaku njegovu buduću odluku oko statusa u Vladi.

Plenković je, prema tvrdnjama istih izvora, imao puno razumijevanja zbog okolnosti i trenutka u kojem se sve to događalo.

“On je bio zauzet i borio se za produžetak roka za obnovu Zagreba iz Fonda solidarnosti, povlačenjem EU sredstava pa su pokrenute i istrage protiv ministara, a nakon toga se dogodio i rat u Ukrajini”, objašnjavanju izvori N1 razlog zbog kojeg ministrica ranije nije prijavila prijetnje.

“One prijetnje oko difamacije ministrice u medijima su bile neozbiljne, a ova zadnja prijetnja je bila u trenucima važnih događanja. Ministrica se nije dala zastrašiti i nije to nigdje htjela komunicirati. Te prijetnje su se dogodile u veljači. Postoji veliko povjerenje i suradnja s konkretnim rezultatima”, poručuju izvori bliskih ministrici.

Ipak, iz više izvora iz HDZ-a jasno je da premijer priprema rekonstrukciju Vlade, a navodno želi da u sklopu toga iz Vlade ode i Nataša Tramišak, no još uvijek nije donio tu odluku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare