Odgođena sjednica NO-a Ine jer se predloženi član Uprave – povukao

Vijesti 20. ruj 202210:191 komentar
Izvor: Igor Kralj/PIXSELL

Sjednica NO Ine na kojoj je trebala biti razriješena aktualna uprava kompanije bila je zakazana za sutra, no N1 doznaje kako je odgođena.

Sjednica je odgođena za sljedeći tjedan jer se od Vlade predloženi član Uprave Emanuel Kovačić na osobni zahtjev povukao. Informaciju nam je potvrdio predsjednik Nadzornog odobora Ine Damir Mikuljan.

Oglasili su se i iz Vlade.

“Vlada je na sjednici 19. rujna 2022. donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d., imenovanje Miroslava Skalickija, dr. sc. Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za članove Uprave društva INA – Industrija nafte d.d, do imenovanja članova Uprave društva putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

S obzirom da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku”, navode u priopćenju.

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, mađarski članovi i predsjednik Ine podnijeli su ostavke nakon afere u kojoj je Ina oštećena za milijardu kuna, no troje hrvatskih članova – Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić – još uvijek to nije učinilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram. 

Komentari

Vaš komentar