N1 komentar: Tomašević krenuo udarnički na posao, rebalans proračuna prvi potez

Vijesti 07. lip 202109:06 > 09:07 1 komentar
N1

Donosimo jutarnju analizu naše Ive Puljić Šego.

Nešto prije osam sati Tomislav Tomašević došao je na posao prvog radnog ponedjeljka. On je u petak preuzeo vlast u Gradu Zagrebu, a bio je na poslu i u subotu i u nedjelju.

Jutros je došao pješice, novinarima je dao izjavu i rekao da je rebalans proračuna prvo i osnovno što će nova gradska uprava napraviti. Rekao je da su financije u lošijem stanju nego što se činilo, navodio grijehe u bivše uprave u financijskom smislu, da je proračun napucan pred izbore i slično.

Oni idu na štednju, a Tomašević je rekao da obustavljaju sve javne nabave koje nisu nužne. Obustavit će se nabava službenih automobila za gradsku upravu, a Tomašević kaže da kreću od sebe pa će vidjeti dalje. Naglasio je da za plaće novca ima te da rezanje plaća nije na stolu.

On će obaviti niz razgovora sa svim gradskim pročelnicima, uputiti se u stanje, a prvi plan je smanjiti gradsku upravu i broj ureda i pročelnika, kojih ima 27. U kampanji je nebrojeno puta rekao da nigdje na svijetu nije vidio toliko veliku gradsku upravu te da za njom tako velikom nema potrebe.

Razgovori su i u Skupštini, na stolu je i pitanje šefa gradskog parlamenta. Iz SDP-a ssmo čuli da oni ne bi išli na to te da s pet mjesta osvojenih na izborima nemaju legitimitet to tražiti, dok Tomašević kaže da su prioritet projekti koje planiraju ostvariti, a tek onda funkcije.

Novi gradonačelnik krenuo je udarnički od jutra, rekao je da će biti potrebni i vanjski financijski stručnjaci da bi odmrsili zamršenu financijsku situaciju u gradu.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare