N1 komentar: Zlata Đurđević će, bez dileme, biti podvrgnuta oštrom ispitivanju

Vijesti 08. lip 202108:37 > 09:07 2 komentara
N1

Donosimo jutarnji komentar našeg Hrvoja Krešića.

Danas je na redu sastanak saborskog Odbora za pravosuđe, na kojemu će biti saslušani svi kandidati i kandidatkinje za predsjednika ili predsjednicu Vrhovnog suda.

Najviše zanimanja tu će izazvati Zlata Đurđević, koja je i sama vanjska članica odbora. Budući da će se sve kandidate ispitivati prema abecednom redu, Đurđević će biti prva ispitana.

To će, najvjerojatnije, biti i najzanimljiviji dio sjednice. Zna se da je ona kandidatkinja predsjednika Zorana Milanovića, a vrlo je izgledno da je HDZ neće podržati. Iz stranke su nekoliko puta naglašavali da im je ona neprihvatljiva, da se kompromitirala time što je pristala biti kandidatkinja predsjednika Republike, koji je sporio način na koji to funkcionira prema novom zakonu, kad se raspisuje novi poziv i da može izabrati samo nekoga tko se na taj poziv i javio.

Zlata Đurđević bit će podvrgnuta prilično oštrom ispitivanju, nema dileme. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se zastupnici i zastupnice HDZ-a odnositi prema njoj, hoće li ići na ozbiljnija pitanja ili će je u potpunosti ignorirati, jer je njihov stav po ovom pitanju jasan.

Bit će zanimljivo vidjeti i druge zastupnike, pogotovo iz vladajuće većine, ali i one koji nisu u većini, a rekli su da neće podržati Đurđević, poput Domovinskog pokreta ili možda Mosta.

U 11 sati sjednica Odbora za pravosuđe itekako bi mogla biti zanimljiva.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare