Na Jadranu sunčano i razmjerno toplo, u unutrašnjosti djelomice sunčano

Vijesti 31. kol 202107:05 > 02. ruj 2021 11:26 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Donosimo vremensku prognozu našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Plitko ciklonalno polje sa središtem iznad sjeveroistočne Europe i polje visokog tlaka iznad Velike Britanije sporo se pomiču prema istoku.

Tijekom noći sa sjeverozapada je prodrla manja količina nestabilnog zraka i donijela slabu kišu unutrašnjosti te sjevernom i srednjem Jadranu. Mjestimice je prema mjerenjima mreže automatskih postaja pljusak.com palo od 3 do 7 litara kiše na četvorni metar.

Pred jutro došlo je do razvedravanja te su uz vedro nebo u unutrašnjosti izmjerene temperature od 8 do 13 ºC, a na Jadranu od 16 do 20 ºC.

Vrijeme će danas biti djelomice sunčano uz promjenjivu, a u gorskoj Hrvatskoj, i povećanu naoblaku. U planinskim krajevima unutrašnjosti, Istri i Gorskom kotaru mogući su poslijepodne pljuskovi praćeni grmljavinom.

Na srednjem i južnom Jadranu prevladavat će sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab sjevernjak. Na Jadranu slabo jugo će u sredinom dana okrenuti na maestral.

Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 22 do 25, a na Jadranu od 26 do 29ºC. Temperatura mora bit će od 22 do 25 ºC.

Do kraja tjedna vrijeme će se dodatno stabilizirati.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!