Nacional: Razlog smjene u Uskoku nije zataškana prometna nesreća nego transkript

Vijesti 25. tra 202307:37 0 komentara
N1 / Nacional

Zamjenik ravnateljice USKOK-a zadužen za rad na predmetima protiv Josipe Rimac koncem 2022. predao je EPPO-u transkripte prepiske između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac u kojoj se spominje AP, a potom je otišao raditi u EPPO, objavio je tjednik Nacional u novom broju.

Afera s vozačem Vanje Marušić koja je prošloga tjedna dovela do njezine naprasne smjene, plasirana je u javnost iz osvete što je kao šefica USKOK-a dopustila da njezin zamjenik Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavi prepisku s WhatsAppa iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP, nakon čega je on iz Uskoka prešao izravno u Ured europskog tužitelja gdje danas radi, piše Nacional.

Više o napisima Nacionala gledajte u Novom danu govorila je novinarka tjednika Orhidea Gaura.

N1

Gaura kaže kako su razlog za smjenu Vanje Marušić transkripti prepiske između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac u kojoj se spominje AP. “Prema našim saznanjima, to je apsolutno jedan od glavnih razloga, ali ne i jedini”, kaže Gaura. Dodaje da je riječ o transkriptima koji su već poznati javnosti jer su bili objavljeni u aferi Softwer.

“U tim porukama one spominju famoznog AP-a, a poruke su se našle u spisu brojnih afera jer Josipa Rimac već bila prisluškivana i nisu posebno istraživana”, podsjeća novinarka Nacionala.

Podsjeća da je nakon što je spis afere Žalac u kojem u USKOK-u nisu našli ništa sporno, završio u uredu Europskog tužitelja te da je netko iz USKOK-a je dostavio te poruke iz afere Rimac europskim tužiteljima i da se one nalaze u optužnici protiv Gabrijele Žalac.

“Sada smo saznali da je te poruke europskim tužiteljima dao zamjenik Vanje Marušić koji se zove Vjekoslav Tolnaj. On je to dao uz odobrenje i znanje Vanje Marušić, ali ne znamo da li je dao uz odobrenje šefoce DORH-a“, kaže Gaura i dodaje da je to razlog zbog kojeg je premijer Andrej Plenković pobjesnio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!