Nastavlja se istraga u Ateni: Svih 30 saslušanih ostaje u pritvoru

Svijet 11. kol 202307:50 > 23:01 0 komentara
Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Prva tridesetorica uhićenih izgrednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Phialdelphia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, u petak su se izjasnili o optužnici. Svih trideset saslušanih u petak ostaje u pritvoru. Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još tridesetorica optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika, prenose grčki mediji.

Za ubojstvo Michalisa Katsourisa, koji je u petak sahranjen u Ateni, još uvijek je optužena nepoznata osoba. No, grčki mediji su objavili da je istragom krug osumnjičenih sveden na šest osoba: trojicu grčkih državljana, jednog Hrvata i jednog Albanca. Od trojice Grka, dvojica su dobro poznati grčkoj policiji zbog nasilničkog ponašanja i počinjenih kaznenih djela, zbog kojih je jedan od njih služio zatvorsku kaznu.

“Počinitelj ovog brutalnog ubojstva može biti Hrvat, Albanac ili Grk. Nitko nema pravo prejudicirati krivnju bilo koje osobe. Grčka je zemlja zakona”, izjavio je odvjetnik Vasilis Noulezas koji brani trojicu optuženih. “Nemojmo potpaljivati atmosferu, nemojmo kvariti odnose Grka i Hrvata, koji su, vjerujem, u velikoj većini demokratični, miroljubivi te, poput mene i svih nas, osuđuju nasilje u sportu”, dodao je odvjetnik čiju izjavu prenosi portal sdna.gr.

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!