Nakon peticije, mještani Dugog Sela organiziraju i prosvjed: Hitno poboljšajte sigurnost naše djece!

Vijesti 29. svi 202409:24 > 14:06 0 komentara
Matija Habljak /Pixsell

Građani okupljeni oko Inicijative Dugo Selo za sigurnost djece traže vraćanje školskog autobusa za svu djecu iz Rugvičke, poboljšanje prometne infrastrukture i veći angažman MUP-a. Za danas u 19 sati organiziraju prosvjed.

Glavni zahtjev koji stalno ponavljamo je hitno poduzimanje mjera za rješavanje problema prometne infrastrukture, na žalost, najkritičnije točke upravo su oko gradskih vrtića i škola. Ti problemi nisu od jučer, oni postoje od ranije, na njih smo već upozoravali i to se ne rješava, kaže za 24sata Bruno Jelinić iz Inicijative Dugo Selo za sigurnost djece.

Građanska inicijativa Dugo Selo

Nakon što je prošlog utorka u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu curica (8) poginula pod kotačima kamiona dok se vraćala kući iz škole, ogorčeni građani odlučili su se organizirati.

Pokrenuli su peticiju koju je dosad potpisalo gotovo 4000 ljudi, a u srijedu 29. svibnja od 19 sati ispred zgrade Gradske uprave Grada Dugog Sela organiziraju i prosvjed.

Osim rješavanja problema prometne infrastrukture traže i vraćanje školskog autobusa za djecu iz Rugvičke ulice.

Naime, do svibnja prošle godine djeca iz dijela naselja u kojemu je živjela i preminula curica imala su organizirani školski prijevoz do škole. Nakon što je izgrađen nadvožnjak taj je prijevoz, koji je financirala županija, ukinut. Nakon pritužbi mještana vraćen je, ali samo za dio stanara Rugvičke ulice.

“Mislim da je to mjera koja se najjednostavnije i najbrže može donijeti. To ne znači da je taj dio najkritičniji, ali taj je problem lakše riješiti nego neke druge”, pojašnjava Jelinić za 24sata.

Traže i veći angažman MUP-a u Dugom Selu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!