Nastavak školske godine za većinu učenika online: Evo pregleda po županijama

Vijesti 11. tra 202122:53 > 23:33
Izvor: Igor Kralj / PIXSELL / ilustracija

U ponedjeljak se nastavlja školska godina. Većina će učenika nastavu morati pratiti online. Mjere se razlikuju od županije do županije.

Koliko jesituacija s koronavirusom u Hrvatskoj ozbiljna, vidi se i po tome što će djeca u svega četiri županije od ponedjeljka normalno ići u školu. Restrikcija nema u Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

VEZANA VIJEST

U Zagrebačkoj županiji i gradu Zagrebu djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole će ići u školu. U školske klupe vratit će se i učenici završnih razreda srednjih škola. Svi ostali morat će učiti online.

Isti takav model od ponedjeljka će biti na snazi u Bjelovarsko-bilogorskoj, Varaždinskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Krapinsko-zagorskoj županiji u školu će ići svi osnovci kao i učenici završnih razreda srednje škole. Ostali srednjoškolci ići će prema B modelu dakle dio njih će u školu, dio online.

Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji prva četiri razreda osnovne škole ići će u školu. Učenici od 5. do 8. razreda učit će na daljinu, baš kao i svi učenici srednjih škola.

VEZANA VIJEST

Najstrože mjere, odnosno model prema kojemu u klupe neće ni osnovnoškolci ni srednjoškolci na snazi su u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Mjere različite od grada do grada

Najkompliciranije je u Ličko-senjskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tamo se mjere razlikuju od grada do grada. I osnovci i srednjoškolci u nekim su gradovima tako online, u nekima idu u školu. Jedino što će se u Dubrovačko-neretvanskoj za razliku od Ličko-senjske svi učenici završnih razreda srednjih škola vratiti u školske klupe.

Na posljetku tu je još i Sisačko-moslavačka županija kojoj, osim epidemije i posljedice potresa kompliciraju sliku pa se, ovisno o mjestu, mjere razlikuju.

Valja još napomenuti da se u svim županijama mogu pojaviti iznimke zbog zaraze. O epidemiološkoj slici narednih dana ovisit će hoće li ove mjere biti na snazi samo idućeg tjedna, ili će se morati i produljiti, piše DNEVNIK.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Komentari

Vaš komentar