Nastavljaju se donacije kompanija potresom pogođenim područjima

Vijesti 29. sij 202113:03 0 komentara
majske poljane, potres petrinja, potres
Igor Kralj/PIXSELL

I u zadnjem tjednu siječnja nastavile su se donacije domaćih tvrtki-podružnica i ureda velikih stranih kompanija područjima pogođenima potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, poput Porschea, Samsunga i Huaweija, kao i domaće ICT grupe M SAN, na čiji je poziv donaciju uputila i globalna kompanija Kaspersky Lab.

Tvrtke Porsche Croatia i Porsche leasing donirali su 1,5 milijuna kuna za potresom pogođena područja, uplatom na račun Državne riznice, otvorenom u sklopu akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

VEZANE VIJESTI

Iz tih su tvrtki poručili da suosjećaju sa svim stanovnicima na tim područjima i da ih nisu zaboravili, jer i mjesec dana nakon snažnog potresa tlo podrhtava, stanovnici se boje i žive teško u Sisku, Glini, Petrinji i okolnim mjestima, i smatraju da je i sada pravi trenutak za pomoći.

Tvrtka Samsung Electronic Adriatic izvijestila je da je zajedno sa svojim zaposlenicima (koji su među sobom skupljali novac) uplatila donaciju od 150 tisuća kuna Hrvatskom crvenom križu, a namijenjenu za pomoć Petrinji, Glini, Sisku i okolnim mjestima koja su stradala u razornom potresu.

Domaća ICT grupacija M SAN već je ranije tim područjima donirala razne uređaje, da bi to sada nastavili sa, kako kažu, trećim kontingentom pomoći područjima pogođenima potresima koji stiže u Petrinju u koordinaciji s Gradskim društvom Crvenog križa Petrinja i Javnom vatrogasnom postrojbom Petrinja.

Donacija je u još stotinjak njihovih Vivax kućanskih aparata, od i nadalje potrebnih električnih grijalica i kuhala za vodu do mini pećnica te perilica rublja.

U tome im se na poziv pridružila i svjetska tvrtka Kaspersky Lab, koja je Crvenom križu u Petrinji donirala više od 3.600 komada trajnih prehrambenih proizvoda hrvatskih proizvođača, a iz M SAN-a najavljuju i realizaciju sljedećeg kontingenta donacije u kojoj će im se također pridružiti još neke od vodećih svjetskih ICT kompanija.

I tvrtka Huawei Technologies Hrvatska poslala je pomoć na ta područja u vidu 400 tableta i knjiga za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici, povodom čega su predstavnici Huaweija i posjetili Sisak te tu donaciju uručili ravnateljima osnovnih škola, koje su time ušle i u njihov globalni projekt pomaganja djeci i školama “1000 Dreams”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!