Neljudski uvjeti: Ministarstvo utvrdilo niz nepravilnosti u podružnicama CZSS-a

Vijesti 12. kol 202215:31 1 komentar
Lukunic/PIXSELL

Upravnim nadzorom u dvije podružnice zagrebačkog Centra za socijalnu skrb (CZSS) utvrđene su nepravilnosti u slučaju Zagrepčana, zbog čijeg su lošeg stanja susjedi u više navrata bezuspješno alarmirali socijalne službe, doznaje se u petak u Ministarstvu obitelji i socijalne politike.

Iz resornog ministarstva u odgovoru za Hinu ističu da su izvanredni upravni nadzor u tim podružnicama pokrenuli nakon što su iz medija saznali za slučaj čovjeka koji živi u nehumanim uvjetima.

“Upravnim nadzorom su utvrđene nepravilnosti te je u tijeku izrada pojedinačne upute s mjerama za svaku od podružnica”, navelo je ministarstvo, dodavši da su jučer u podružnicama Novi Zagreb i Susedgrad obavljeni terenski očevidi te uvid u predmete i izjave nadležnih stručnih radnika.

Riječ je o slučaju 64-godišnjeg Zagrepčanina, invalida koji bez struje i u lošim higijenskim uvjetima živi sam nedaleko od centra Zagreba.

Susjedi koji su brinuli o njemu su po pisanju medija slučaj prijavili dvjema podružnicama, ali socijalne službe nisu ništa poduzele.

VEZANE VIJESTI

Ministarstvo napominje da su zatražili očitovanja podružnica Novi Zagreb i Susedgrad te CZSS-a Zagreb, kao i nadležne policijske postaje, liječnice opće medicine i Klinike za psihijatriju Sveti Ivan Jankomir.

Dodaju kako je Zagrepčanin na kraju završio na dugotrajnom liječenju, a da nadležni centar radi na tome da mu se osigura smještaj po prekidu hospitalizacije.

Druge podatke, kažu nisu u mogućnosti komunicirati do završetka postupka nadzora.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare