Nenad Bakić: Faktograf i njemu bliske osobe su organizirale hajku na mene

Vijesti 14. pro 202112:47 > 13:42
N1

Na tekst o hakerskom napadu na portal Faktograf, reagirao je Nenad Bakić.

“Neistina je da sam organizirao ikakvu ‘hajku’ na Faktograf, niti imam ikakve veze s DDoS napadom na njih.

Štoviše upravo suprotno – Faktograf i njemu bliske osobe su organizirale hajku na mene. Ja sam samo upozorio na praksu kojom sprječavaju i ograničavaju slobodu govora te najavio tužbu po tom pitanju, te savjetovao i druge da naprave isto, ako su u istoj situaciji.

Faktograf, međutim, izvrće činjenice, a ide tako daleko da i samo citiranje Članka 127. Kaznenog zakona koji to regulira proglašava lažnom viješću i ograničava širenje informacija o njemu. Vjerujem da neke korisnike takvo djelovanje inspira na napade na mrežne stranice Faktografa, koje ne podržavam.

Mediji su jedan od tri stupa demokracije i začuđujuće je da jedna organizacija kao Faktograf može na najvećoj komunikcijskoj platformi u Hrvatskoj ne samo regulirati, cenzurirati i ograničavati dijeljenje informacija i stavova, nego i ovako manipulirati javnost”, napisao je u reagiranju Bakić.

Ranije je, podsjetimo, Faktograf objavio kako su pod hakerskim napadom.

“Napad na stranice Faktografa pokrenut je nakon hajke koju je protiv nas poveo poduzetnik Nenad Bakić. Napad ćemo prijaviti policiji. Radimo na otklanjanju problema. Faktograf će uskoro biti dostupan svim našim čitateljima i čitateljicama. Oportunisti koji nas pokušavaju zastrašiti jer im onemogućujemo da na Facebooku slobodno šire svoju demagogiju ovakvim nas metodama neće obeshrabriti. Svaki napad, svaka uvreda i prijetnja, samo nam je dodatni motiv da u svom poslu budemo još bolji”, napisali su na društvenim mrežama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.