FOTO / Nevrijeme u Hrvatskoj: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi

Vijesti 16. tra 202411:51 > 14:28 0 komentara

U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena! Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.

Kao što je i naša meteorologinja Tea Blažević najavila, stiglo je jače naoblačenje. Kiša i pljuskovi počet će već prijepodne na sjeverozapadu zemlje, zatim se poslijepodne proširiti i na ostale predjele, oborina će se intenzivirati, mjestimice će biti obilnija. Lokalno je moguće nevrijeme, na što upozorava Meteoalarm, sustav upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda.

“U našim krajevima sve jače će utjecati izražena termobarička dolina sa sjeverozapada s kojom će u utorak poslijepodne po visini naglo stići osjetno hladniji zrak, npr. na 1,5 km visine temperatura će se u svega pola dana s oko 12 °C spustiti na 0 °C. Pritom će se u prizemnom sloju stvarati ciklona sa središtem na sjeveru Italije, čiji će se frontalni poremećaji preko Hrvatske premještati tijekom utorka i srijede. Stoga će druga polovina travnja početi uz promjenljivo, nestabilno i osjetno hladnije vrijeme, osobito sredinom ovog tjedna. Primjerice, u unutrašnjosti će najviša dnevna temperatura u srijedu, 17. travnja biti oko 11 °C. Dakle, čak dvadesetak stupnjeva niže vrijednosti nego što su bile u nedjelju, 14. travnja kada su oboreni i neki travanjski rekordi, ali također i ispod prosječnih vrijednosti za navedeno razdoblje”, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

HAK

Nevrijeme je već prijepodne zahvatilo dio Hrvatske. Iz DHMZ-a su upozorili i na jače oluje s grmljavinom. U Zagrebu je prijepodne počeo puhati jak vjetar.

Kako doznajemo od vatrogasaca, od 7 do 12 su odradili 12 intervencija, dva požara (pečenjare i na gradilištu), osam intervencija uglavnom vezanih uz otklanjanje grana i drveća, jedno uklanjanje lima i jedan izvid vezan uz auto u Savi. Na Žitnjaku je stablo palo na parkirani automobil.

HAK-ove kamere snimile su snijeg i na graničnom prijelazu Macelj prema Sloveniji.

Sanjin Strukic/PIXSELL / N1
Nataša Vidaković / N1
Nataša Vidaković / N1
Nataša Vidaković / N1
Nataša Vidaković / N1
Nataša Vidaković / N1
Nataša Vidaković / N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!