Nobilo za N1: Imenovanje Miškovića je pametan Turudićev potez

Vijesti 28. svi 202410:35 0 komentara
Slavko Midzor / Pixsell

S nestrpljenjem se iščekivalo koga će novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić imenovati vršiteljem dužnosti ravnatelja USKOK-a. Odlučio je da to bude Sven Mišković, zamjenik dosadašnje ravnateljice.

Već i prije ovog imenovanja govorilo se da će Turudićeva odluka o v.d. ravnatelju USKOK-a signalizirati kakvu kadrovsku politiku namjerava voditi i – kako je to u ponedjeljak za N1 rekao odvjetnik Ljubo Pavasović Visković – u kom će smjeru gurati USKOK.

Na imenovanje Miškovića v.d. ravnateljem USKOK-a za naš portal se osvrnuo iskusni odvjetnik Anto Nobilo. On smatra da je Turudić time povukao pametan potez.

“Odlučio se osloniti na postojeći kadar”

“Suprotno nekim najavama da će Turudić u DORH i USKOK dovesti svoju ekipu sa suda, ovo pokazuje da se odlučio osloniti na postojeći kadar DORH-a. S druge strane, Mišković je profesionalac, ozbiljan radnik koji je radio na ozbiljnim predmetima. Čovjek je iz struke i sustava i u odnosu na njega, mislim da ni struka ni javnost ne bi trebali imati ikakav bitan prigovor. Ovo je znak da se Turudić odlučio osloniti a struku, i to je dobro”, kazao je Nobilo.

Inače, Mišković je zastupao sve optužnice podignute protiv Zdravka Mamića s kojim se Turudić, otkako je imenovan na dužnost, neprestano dovodi u vezu, a njihov odnos oporba i kritičari ističu kao razlog za najveću sumnju u njegovo buduće djelovanje. I u tom smislu, Nobilo smatra da je Turudić povukao pametan potez.

“Turudić pokazao da stoji iza progona Mamića”

“To je Turudićeva poruka da njegov nekadašnji ili sadašnji privatni odnos s Mamićem neće utjecati na rad Državnog odvjetništva. I to je dobra poruka. Mislim da je čak to i prevagnulo”, dodao je Nobilo.

Napominje da je pri imenovanju Miškovića kod Turudića prevagnula i odluka da promijeni uvjete za obnašanje dužnosti ravnatelja USKOK-a. Naime, spočitavalo se da Mišković nema dovoljno staža, a time i osporavalo njegovo pravo za zastupanje optužnica.

“S njim je stalno bilo problema zbog nedovoljnog staža čak i za obavljanje poslova zamjenika ravnateljice. Moguće je da Turudić razmišlja o Miškoviću kao trajnom rješenju.

I u simboličkom smislu Turudićev potez je pametan jer pokazuje da stoji iza DORH-a i USKOK-a u smislu progona Mamića”, kazao je Nobilo za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!