Nogalo za N1: Moj tim je stvorio tu bolnicu, bilo bi pošteno da završimo posao

Vijesti 27. srp 202110:02 > 10:56 0 komentara
N1

Boro Nogalo rekao je u Novom danu N1 televizije da će se prijaviti na novi natječaj za izbor ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

“Mi smo se borili za RH, i ja sam bi nekakav branitelj u tom ratu. Nema apsolutne pravde, morala i poštenja. Sad sam vidio, naš projekt je 2009. bio apliciran i prihvaćen, prije Pelješkog mosta. Mi još nismo ni počeli, a most se završava. Zbog same činjenice da je taj projekt predviđen za mlade znanstvenike i prvenstveno je pedijatrijska ustanova koja će brinuti o zdravlju djece i financira se izvana, nikad mi neće biti jasno zašto nije startao tako lijep i human projekt”, kaže Nogalo.

“Ti isti ljudi s Medicinskog fakulteta koji sada spašavaju projekt su bili protiv njega”, kaže.

Nogalo kaže da će se prijaviti na novi natječaj za izbor ravnatelja bolnice.

VEZANA VIJEST

“Ako sam već plakao i dvije godine se borio, onda naravno bi bilo kukavički i nepošteno prema mom timu, koji je stvorio tu bolnicu, da se ne prijavim na taj natječaj. Možda će netko imati bolje reference, ali kad vidimo što je sve moj tim napravio, bilo bi pošteno da dovršimo tu priču”, kaže.

Nogalo kaže kako o novom ravnatelju odlučuje UV bolnice te kako su “svi koji sjede u UV kompetentni”. Na pitanje o trenutnoj v.d. ravnateljici bolnice Duški Markov-Glavaš kaže kako je “izvrstan kirurg, otorinac”.

“Svi se boje da ja opet dođem. Dug je narastao na 60 milijuna. Nema revanšizma. Sama činjenica da je bolnica povećala minus 10-15 puta u godinu dana, sama činjenica da je puno outsourcinga, jako puno se troši novca na odvjenike i ja nemam drugog načina nego da zaključim da tu nešto postoji. Kao što su oni doveli inspekcije, dovest ću i ja jednu, revizorsku inspekciju. Svatko mora odgovarati, kao što sada odgovara Ana Stavljenić Rukavina“, govori Nogalo.

“Drago mi da sve ovo što dvije godine pričam i ntko ne reagira, što moja priča sad dobiva epilog u optužbama i optužnicama. Drago mi je zbog ove države da institucije rade posao kako treba. Nitko ne vjeruje da je ovako brzo mogla doći presuda u moju korist”, govori Nogalo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!