Nova koalicija: Vanđelić za premijera, Jelić za predsjednika?

Vijesti 05. tra 202309:51 1 komentar
N1 / Ivan Hrstić

Šibensko-kninski župan Marko Jelić i bivši šef Fond za obnovu te predsjednik udruge ZRIN Damir Vanđelić ozbiljno razmišljaju o predizbornoj koaliciji i zajedničkom nastupu na izborima, piše u srijedu Večernji list.

Kako dnevnik neslužbeno doznaje Jelić i Vanđelić nedavno su obavili prvi ozbiljni krug pregovora na kojima se nije razgovaralo samo o tome da li izaći skupa na parlamentarne izbore već u kakvoj kombinaciji izaći skupa na sve izbore koji slijede “superizborne” 2024. godine.

A što znači da bi, sklope li Jelić i Vanđelić doista dogovor o savezu zajedno izašli i na izbore za EU parlament koji su, bude li sve “po planu”, prvi na redu iduće godine u svibnju, a potom i na parlamentarne, a u konačnici i na predsjedničke izbore.

Pa se već, doznaje dnevnik, razgovaralo i kako bi u tom slučaju Vanđelić bio njihov kandidat za premijera obzirom na svoje veliko menagersko iskustvo, dok bi se Jelić počeo ozbiljno pripremati za pokušaj osvajanja Pantovčaka što je uloga u koju se, za sada, baš nitko s političke scene ne gura.

Da bi Marko Jelić i Damir Vanđelić mogli zajedno na izbore šuška se već neko vrijeme i nije neobično obzirom da obojica ciljaju na centrističko biračko tijelo i obzirom da obojica računaju na one neodlučne koji nisu zadovoljni trenutnom političkom ponudom, a kojih je prema istraživanjima gotovo 20 posto, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare