Novi ustroj zagrebačke uprave od 2022., broj gradskih ureda smanjuje se na 16

Vijesti 30. ruj 202120:44 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Novi ustroj zagrebačke Gradske uprave, po kojemu se broj gradskih ureda s 27 smanjuje na 16, primjenjivat će se od 1. siječnja iduće godine, odlučili su u četvrtak na sjednici, većinom glasova - 26 za, osam protiv i jedan suzdržan - zastupnici Gradske skupštine.

Ta je točka na dnevni red Gradske skupštine bila uvrštena po hitnom postupku. Riječ je o prijedlogu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se novi ustroj Gradske uprave primjenjuje od 1. siječnja 2022., a ne od 31. listopada ove godine, kako je bilo najavljeno.

Prema mišljenju Ministarstva financija, novi bi ustroj Gradske uprave trebao biti prikazan i kroz proračun Grada Zagreba.

Budući da se o rebalansu gradskog proračuna odlučivalo danas na sjednici, i to prema prethodnom ustrojstvu, po stupanju odluke na snagu trebao bi se raditi novi rebalans, za što nema vremena u listopadskom zasjedanju Gradske skupštine. Stoga će proračun za 2022. biti usuglašen s novim ustrojem Gradske uprave.

Zastupnici Gradske skupštine na sjednici su jednoglasno prihvatili i Tomaševićev prijedlog da se, zbog povoljnije epidemiološke situacije, izvan snage stavi odluka o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja, obrtnika i turističkih agencija na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom covida-19.

Tim su mjerama bili oslobođeni plaćanja zakupnine prostora u gradskom vlasništvu i za 30 posto im je bila umanjena komunalna naknada pa se ukupan iznos oslobođenja procjenjuje na nešto više od 113 milijuna kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!