“Novi” zagrebački tramvaj zbog problema stajao 20 minuta na glavnom trgu

Vijesti 28. pro 202322:23 0 komentara
Robert Anić/Pixsell

Tramvaj koji je stigao iz Njemačke i od jučer vozi zagrebačkim tračnicama susreo se s prvim problemom. Iz ZET-a su za Danas potvrdili kako se oko 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića dogodio manji problem, koji je vozač morao ručno otkloniti.

“Nije došlo do kvara, već je pri ulasku i izlasku putnika iz vozila uočeno kako je potrebno dodatno podešavanje hoda vrata, što je odrađeno brzom reakcijom servisne službe te je tramvaj i dalje u prometu. Ističemo kako je riječ o dodatnim podešavanjima, a što je uobičajeno u prvom razdoblju upotrebe vozila”, stoji u službenom priopćenju koje su im poslali.

Prvi rabljeni tramvaj stigao početkom mjeseca

Tramvaj je zbog onoga što je ZET nazvao “dodatnim podešavanjem” stajao 20-ak minuta. Ipak, iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a poručili su kako ne postoje “dodatna podešavanja” na takvoj vrsti tramvaja. “Vrata – ili rade ili ne rade”, istaknuli su za Danas.

Podsjetimo, početkom prosinca u Zagreb je stigao prvi rabljeni tramvaj od njih 11, koliko ih je kupljeno od njemačkog grada Augsburga. Tramvaj je uređen i prilagođen te je jučer krenuo u prvu vožnju sa zagrebačke Remize.

Njemački gradski prijevoznik dostavio je jedinu ponudu na natječaj za rabljene tramvaje koji je ZET raspisao 23. lipnja, a u Zagreb bi svi tramvaji trebali biti isporučeni do kraja sljedeće godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!