O čemu se raspravljalo na europskom skupu konzervativaca u Dubrovniku? “To su izazovi za obitelj”

Vijesti 16. ruj 202310:50 0 komentara

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović javila se za Novi dan iz Dubrovnika gdje se održava europski kongres obitelji gdje su se okupili konzervativni političari.

Vučemilović kaže da su teme konferencije bile – što se događa s obiteljima i kako su svi izazovi i nesigurnosti utjecali na obitelj. “Mladi u Hrvatskoj najkasnije napuštaju obiteljsko gnijezdo, no to uvijek nije njihov odabir nego su to visoke cijena stanovanja, nepriuštiv život i slično. To su izazovi s kojima se obitelji danas susreću i u Hrvatskoj su nekako najizraženiji” rekla je.

N1

“Naši demografi već imaju gotove mjere koje treba samo primijeniti, a mi nemamo ni strategiju koja se kiseli negdje u Vladi”, dodala je.

“Tradicionalna obitelj je preživjela puno toga i preživjet će puno toga. Dotakli smo se i nekakvih kulturoloških promjena koje ne treba zanemariti. Mi ako konzervativci smo uvijek za slobodu pojedinca i da živi na način kako njemu odgovara, ali nećemo dozvoliti ni da nema netko priječi našu slobodu odabira. Gledamo kako se neke tendencija od kojih se i na Zapadu, odakle su krenule, polako odustaje”, navela je Vučemilović.

“Ulaganje u stanove i nekretnine postala je nekakva oblik štednje jer su kamate niske u bankama: Država je mogla odgoditi ulazak u eurozonu jer se time njime otvorio velik novac za banke pa nije bilo potrebno za većim kamatama na štednju. To je politika Europske središnje banke, a država je mogla odgoditi uvođenje eura”, rekla je.

“Svake godine imamo manjak mjesta u vrtićima, vidimo da je u Zagrebu to eksplodiralo ove godine. Ne možete ukinuti mjeru roditelj-odgojitelj, koja nije bila savršena, a ne imati veći broj mjesta u vrtićima”, navela je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!