Obiteljski liječnik o Beroševim uputama: To je samo popis lijepih želja ministra

Vijesti 30. lis 202118:57 > 22:26
Davor Javorovic/PIXSELL

Od liječnika obiteljske medicine ministar traži da u roku od 15 dana kontaktiraju sve pacijente starije od 65 godina koji se nisu cijepili. Ako ne uspiju telefonskim putem, imaju rok od 30 dana da ih obiđu s patronažnim sestrama i nakon pristanka cijepe.

“To je na kraju krajeva samo popis lijepih želja ministra, zato što mi više nemamo vremenskih rupa u našem poslu za još nešto dodatno obavljati. Nakon dvije godine to je deplasirano uopće o tome govoriti nama”, komentirao je za HTV Leonardo Bressan, dr. med., predsjednik Nadzornog odbora KoHOM-a Primorsko-goranske županije.

VEZANE VIJESTI

Oni su, kažu, u nekoliko mjeseci pozivajući pacijente da se cijepe, obavili više od 6 i pol milijuna telefonskih poziva.

“Mi bi drage volje ponovili tu priču, no svi naši pacijenti moraju biti svjesni toga da mi definitivno 15 dana nećemo uopće biti dostupni za njihove potrebe već ćemo isključivo biti vezani za mali komadić plastike koji se zove telefonski aparat”, poručuje Bressan.

Odbijanje cijepljenja morat će upisati u njihov zdravstveni karton. U Hrvatskoj se nije cijepilo više od 267.000 starijih od 65, piše HTV.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar