Odvjetnica Mirele Čavajde za N1: Današnji nalaz je znatno teži nego prijašnji

Vijesti 10. svi 202218:18 > 18:36 3 komentara
Vanja jurić
N1

Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde, u Dnevniku N1 televizije komentirala je cijeli slučaj.

“Njoj svaka ta odluka nanosi veliku bol, posebno jer sve odluke iz Slovenije izgleda stižu prije nego iz Hrvatske, čija je građanka”, rekla je Jurić.

VEZANE VIJESTI

Slovenska komisija odobrila je prekid trudnoće Mireli Čavajdi. Slovenija je odluku donijela kroz desetak dana, a u Hrvatskoj to traje treći tjedan, navela je odvjetnica.

Mirela Čavajda u utorak popodne obavila je pregled u KBC-u Zagreb.

“Mislim da je upravo prije par sekundi stigao nalaz koji je danas rađen. Nalaz je, prema onom što sam kratko uspjela vidjeti, značajno teži nego prijašnji”, rekla je Jurić.

Ministar zdravstva Vili Beroš traži hitne rezultate inspekcija.

“Mogu samo pretpostaviti da bi se morale utvrditi povrede zakona od strane najmanje nekoliko bolnica koje su donosile odluke u ovom slučaju. Nadam se da će inspekcija razgovarati s Mirelom Čavajdom koja je bila žrtva cijelog tog postupanja i da će uzeti u obzir i njenu izjavu te da će nas izvijestiti o nalazima inspekcije”, rekla je odvjetnica Jurić.

“Beroš je iznosio netočne podatke”

Kaže da se inzistira na ostvarivanju zakonskih prava. “Kad već govorimo o tome da ministar Beroš poziva na empatiju i da se poštuju njena prava privatnosti, mislim da je o tome trebao voditi računa prošli petak kad je njene osobne podatke, koji su pri tome bili netočni, sam iznosio na press konferenciji.”

Ministar Beroš tom je prilikom komentirao kakva bi mogla biti drugostupanjska odluka. Jurić je komentirala i smatra li se to pritiskom na osobe koje odlučuju o nalazu.

“Rekla bih da je to ogroman pritisak na ljude koji odlučuju, on nastupa kao ministar i kao član vlade, a svojim je istupom u petak, baratjući potpuno netočnim informacijama i očito u situaciji kad nije vidio nalaze o kojima govori, faktično prejudicirao njihovu odluku tvrdnjama o mogućnostima preživljavanja i liječenja, što ništa nije predmet zakona”, poručila je Jurić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare