Odvjetnik BBB-a uhićenih u Grčkoj: “Za najmanje 60 osumnjičenih nema baš nikakvih dokaza”

Vijesti 04. pro 202320:14 0 komentara
AFP, Ilustracija

Odvjetnici hrvatskih građana uhićenih u Grčkoj nakon današnjeg ročišta izjavili su kako za većinu njih i dalje nema nikakvih dokaza. Ni snimki ni telefonskih kontakata. Čak ni za onog osumnjičenog BBB-a kod kojeg je pronađen jedan od noževa, budući da na nožu nisu pronađeni njegovi tragovi, a naknadno je pronađena i snimka na kojoj se vidi da u rukama nema ništa.

“Za barem 60 osumnjičenih nema nikakvih dokaza”, kazao je, nakon ročišta na kojem je ispitana prva grupa BBB-a, odvjetnik Athabassios Kaimenakis.

Prema njegovom mišljenju ovaj je slučaj od početka pratio negativan publicitet, no, sada je, kaže, situacija za njegove branjenike puno bolja.

“Nismo iznijeli ništa što bi nas dodatno inkriminiralo”, kazao je dodajući kako ne želi spekulirati hoće li u nastavku postupka biti osumnjičen još netko od AEK-ovih navijača koji su se u kolovozu sukobili s BBB-ima.

Odvjetnik je otkrio kako prema grčkom procesnom zakonu nema rokova u kojima bi suci trebali donijeti odluku o zahtjevu za ukidanje istražnog zatvora. U svakom slučaju nakon te odluke nezadovoljna stana ima pravo žalbe.

Na pitanje je li slučaj politiziran te kako komentira izjave hrvatskog i grčkog premijera, odvjetni Kaimenakis uzvratio je kako ne želi komentirati ono što političari izjavljuju. “Mi se borimo pravnim sredstvima”, istaknuo je.

Nije želio prognozirati hoće li i kada biti donijeta odluka o zahtjevu za ukidanje istražnog zatvora.

“Puno je osumnjičenih i svakome od njih sud mora pristupiti ponaosob, no roka za donošenje odluke nema”, rekao je odvjetnik. Unatoč tome drži da će do suđenja doći i da će se sve rasvjetljavati na sudu, pogotovo optužbe za udruživanje u zločinačku organizaciju.

Potvrdio je da su osumnjičeni vrlo disciplinirani u istražnom zatvoru. “Svjestan sam da nije lako biti u zatvoru u stranoj zemlji”, rekao je odvjetnik.

Skupina BBB-a je nakon današnjeg ročišta iz specijalnog autobusa kojim su pod policijskom pratnjom odvezeni u zatvor uzvikivala ustaške pozdrave, ali i “Živjela, Hrvatska”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!