Odvjetnik policajca uhićenog zbog silovanja najavio žalbu: “Nisu to počinili!”

Vijesti 31. kol 202316:04
PU sisačko-moslavačka/Ilustracija

Nakon što su u četvrtak popodne dvojica osumnjičenih policajaca za kazneno djelo silovanja odvedeni sa Županijskog suda u Karlovcu u istražni zatvor zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke, odvjetnik prvooptuženika Marko Vukelić najavio je žalbu.

Na pitanje novinara jesu li osumnjičenici na saslušanju na Županijskom državnom odvjetništvu priznali silovanje, Vukelić je odgovorio da “oni djelo nisu priznali, jer da ga nisu ni počinili”.

Rekao je također da će se on žaliti na odluku o određivanju zatvora prvoosumnjičeniku, jer njegov branjenik nije počinio to “teško kazneno djelo za koje je osumnjičen”, odnosno da za obojicu osumnjičenika “nisu ispunjene pretpostavke za određivanje istražnog zatvora”.  Vjeruje da će žalba biti usvojena.

Prema riječima glasnogovornice Ličko-senjske Policijske uprave obojica policajaca su u četvrtak udaljeni iz službe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu žene koja ih je prijavila, a MUP je ovakvo ponašanje najoštrije osudio.

Obojica osumnjičenika su, prema riječima istražne sutkinje Elme Kaleb Mamić, već sprovedeni u istražni zatvor u Gospiću.

Silovanje se navodno dogodilo u utorak 29. ovog mjeseca, a prema pisanju medija, to je bilo negdje u Lici u automobilu, na štetu 33-godišnjakinje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.