Oglasio se Sberbank: Mi više nismo dio Fortenove

Vijesti 03. stu 202213:38 0 komentara
Jure Makovec / AFP

Ruski Sberbank u četvrtak je priopćio da više nije dioničar Fortenova grupe i da s njom više nije vlasnički povezan.

“Transakcija prodaje Sberbankovih dionica Fortenove zaključena je 31. listopada 2022. u strogom skladu sa svim međunarodnim pravnim normama i standardima, bez ikakvih kršenja. Kupac je bio veliki investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata”, kaže se u Sberbankovom priopćenju.

VEZANE VIJESTI

Dodaje se da je Sberbank cjelokupni iznos transakcije primio 31. listopada te da više nije dioničar Fortenove i nije s njom povezan, ali joj želi daljnji uspjeh u razvoju na međunarodnom tržištu.

Obavijest o promjeni vlasništva šalje se strogo u skladu sa zakonom – za to postoji rok od sedam dana od trenutka transakcije, kažu u Sberbankovoj press službi.

Financijska transakcija, koja se odnosi na 43,4 posto udjela u nizozemskom holdingu Fortenova Group, jedinom dioničaru Fortenova Grupe d.d., dovršena je u ponedjeljak 31. listopada, a kupac je Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, priopćeno je u srijedu navečer.

Fortenova grupa priopćila je nakon toga da nema nikakva službena saznanja o prodaji udjela Sberbanka.

Iz Vlade su u četvrtak rekli kako ne mogu komentirati transakciju preuzimanja vlasničkog udjela u Fortenovi, jer o njoj nemaju službenih saznanja, te da Vlada nije u to bila uključena.

Ruski Sberbank ušao je u vlasničku strukturu Fortenove u travnju 2019. godine, nakon uspješne implementacije nagodbe vjerovnika u Agrokoru. Taj udjel Fortenove grupe u vlasništvu je SBK ART LLC, čiji je krajnji većinski vlasnik Sberbank of Russia.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!