Online konferencija: Što donosi digitalizacija poljoprivrede?

Vijesti 19. velj 202109:54
Podijeli:
Izvor: Promo

Digitalizacija je priča o budućnosti koju možemo graditi već danas. Brzina i kvaliteta razvoja poljoprivrednih gospodarstava, ali i nacionalne poljoprivrede u cjelini, više nego ikada prije, ovise o uvođenju digitalnih tehnologija.

Već su naveliko u primjeni tehnologije precizne poljoprivrede poput mapiranja polja, GPS navođenja, varijabilne aplikacije gnojiva i drugih koncepata maksimizacije prinosa i optimizacije korištenja resursa. Tu su i javni online servisi poput ARKOD-a i AGRONET-a, kao i aplikacije za upravljanje proizvodnjom i dokumentiranje poput AGRIVI te niza drugih e-usluga koje olakšavaju i ubrzavaju prijem roba, njihovu promociju i plasman. U uporabi je i mnoštvo tržišnih alata koji skraćuju opskrbne lance te kreiraju potpuno novi kanal pristupa kupcima.

Istovremeno, Europska unija uvodi Zeleni plan, set politika za koju će se gotovo polovica EU budžeta poljoprivrednicima isplaćivati za upotrebu zelenih tehnologija, onih koje štite okoliš, a oslanjaju se na digitalizaciju. Tako će i prihod poljoprivrednika izravno ovisiti o tome koliko su spremni prihvatiti alate i načine budućnosti.

Možda bolje rečeno, digitalne sadašnjosti?

Registriraj se i sudjeluj u raspravi uživo

Kako će izgledati proizvodnja hrane, koje promjene možemo očekivati i planiramo li digitalnu transformaciju domaćeg agrara – neke su od tema o kojima će se raspravljati na online konferenciji “Digitalna poljoprivreda” koju organiziraju Agroklub i AGRIVI, 25. veljače od 14 sati uživo na platformi ZOOM.

Panelisti su: Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Andrej Dean, izvršni direktor Fortenova grupe za poljoprivredu i predsjednik Uprave Belja, Matija Žulj, osnivač i direktor globalne agrotehnološke tvrtke AGRIVI, izv.prof.dr.sc. Ivan Plaščak, predstojnik Zavoda za poljoprivrednu tehniku na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku i Pavle Marić, voditelj prodaje tvrtke Jerković d.o.o., zastupnika strojeva za preciznu navigaciju i autopilot sustave. Online konferenciju moderirat će Leticija Hrenković iz Agrokluba.

Za praćenje konferencije uživo na platformi ZOOM registrirajte se putem sljedeće poveznice OVDJE, a kako biste dobili dodatne informacije i bili u mogućnosti postavljati pitanja panelistima tijekom rasprave. Požurite, jer je broj mjesta ograničen na 100 sudionika. Za sve druge zainteresirane “Digitalna poljoprivreda” će se prenositi uživo i na stranici Agrokluba na Facebooku, za što registracija nije potrebna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar