Orešković o novom zakonu zbog kojeg je najavljen i prosvjed: Plenković laže!

Vijesti 25. sij 202312:28 0 komentara

Saborska zastupnica Dalija Orešković bila je gošća N1 Studija uživo. Između ostalog, govorila je i o novom Zakonu o pomorskom dobru koji je najavljen, a zbog kojeg su građani uskoro najavili i prosvjed.

Na početku je komentirala nedavnu izjavu predsjednika Vlade, koji je komentirajući oporbenu inicijativu protiv novog zakona poručio da se oni time “nastoje izvući iz gliba i živog pijeska svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine.”

Andrej Plenković laže. Ako je tko u glibu, onda je on u vlasitom glibu neistina i šupljih otpužbi na račun oporbi”, kazala je Orešković te podsjetila da njezina stranka uopće nije sudjelovala u tom glasovanju.

“Ono što smatram da je doista glib jest situacija u kojoj se Hrvatska nalazi otkako je HDZ na vlasti”, dodala je.

Na pitanje dokle će taj premijerov diskurs o Putinu ići, Orešković je odgovorila da to nije njihov diskurs te da ga Plenković koristi jer je ostao bez argumenata.

“Prigovore na sadržaj i posljedice ovakvog zakona nije prva istaknula saborska oporba nego građanska inicijativa, ali i akademska zajednica”, ističe Dalija Orešković.

Kazala je i da Andrej Plenković ima očitu namjeru krađe i zadnjeg obiteljskog srebra koje je ostalo Hrvatskoj.

“Da to skratim, sad su došli i po plaže“, poručila je Orešković.

Navodi da je prava suština ovog zakona omogućiti zatvaranje plaža, kao i dati različitim komunalnim redarima diskrecijsku moć odlučivanja tko će što na određenoj plaži moći. Nadalje, navodi da će se ovime dati i stranim investitorima pravo da na koncesijama zasnivaju založno pravo.

“Cilj Andreja Plenkovića i ove Vlade je da ovlasti koje bi trebale biti u nadležnosti Sabora prenese u izvršnu vlast. To je izrada nacionalnih prostornih planova”, rekla je.

Osvrćući se na najavljeni prosvjed 2. veljače, istaknula je da je to prosvjed inicijative građana koji je oporba podržala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!