Osmorka prokrijumčarila najmanje 119 migranata i zaradila 370 tisuća kuna

Crna kronika 23. velj 202214:04 0 komentara
REUTERS/Ailen Diaz

Osam osoba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine sumnjiči se da su u 21 navratu tijekom 2021. i 2022. preko granice na širem području Dubrovnika i Dalmatinske zagore prokrijumčarili najmanje 119 turskih državljana i time zaradili oko 370 tisuća kuna, izvijestila je u srijedu dubrovačka policija.

Sedam hrvatskih i jedan državljanin BiH, nakon višemjesečne istrage policijskog odjela organiziranog kriminaliteta, osumnjičeni su za više kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Istraživanjem je utvrđeno da su 33-godišnjak s područja Zagreba, 31-godišnjak s područja Dubrovnika i 41-godišnjak s područja BiH od početka 2021. do 22. veljače 2022. godine “na širem području Dubrovnika i Dalmatinske zagore u 21 navratu, iz koristoljublja, omogućili najmanje 119 državljana Turske kretanje i boravak u RH, iako za to nisu ispunjavali zakonske uvjete”, navodi policija u priopćenju.

Dodaju da su time priskrbili ne pripadajuću imovinsku korist od najmanje 370 tisuća kuna.

Istragom je također utvrđeno da je osumnjičenima u izvršenju kaznenih djela pomagalo još petero osoba u dobi od 21, 22, 32 i 44 godine sa zagrebačkog područja koji su preuzimali novac pribavljen kaznenim djelima te ga uz određenu nagradu predavali osumnjičenicima.

Nakon istrage 31-godišnjak i 33-godišnjak su pritvoreni uz kaznene prijave, dok se 41-godišnji državljanin BiH već nalazi u pritvoru. Preostala petorka je kazneno prijavljena u redovnoj zakonskoj proceduri za pomaganje u počinjenju spomenutih kaznenih djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!