Ovo su ljudi koji žele u Sabor, imaju li već u startu prednost nad drugima?

Vijesti 09. tra 202407:12 0 komentara

Od Rafala preko vodovoda do bankomata - biti na funkciji ministra, župana, gradonačelnika u kampanji zasigurno daje zavidnu prednost. Onu, koja se kroz mandat postigla radom, ali i novcima građana. Je li riječ o nefer nadmoćnoj poziciji ili tek o dvosjeklom maču, barem kada je naklonost građana na izborima u pitanju, ispitali smo upravo takve kandidate na listama različitih izbornih jedinica.

Ako ste zabrljali u protekle četiri godine, nećete se izvući

Od borilačkih vještina poput kung-fua u Gospiću preko otvaranja pošte i bankomata u Ličkom Osiku, biti lokalni političar i dužnosnik u vrijeme kampanje ima svoje prednosti.

Potvrđuje to i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava: “Otvarate ono, otvarate ovo, tempirate tajming i tu imate ogromnu prednost pred oponentima koji nemaju tu mogućnost. Međutim, i uvijek ukoliko ste zabrljali protekle četiri godine, to vas neće izvući iz situacije, nisu građani ludi.”

N1

Pa se onda tijekom kampanje češće ističu uspješnice. U Zagrebu, od besplatnog prijevoza pa sve do rekonstrukcije Paromlina i izgradnje priuštivih stanova u Podbrežju. Tomašević kaže: “Svaka pozicija ima svoje pro i kontra.”

“S jedne strane kad ste na poziciji vlasti onda imate veći manevarski prostor da vas se napada, jer ste jednostavno izloženi kritici. S druge strane opet, ako ste bili na poziciji moći, onda se možete pohvaliti s onim što ste ostvarili. Ono što je ključno je kakav ste mandat odradili”, dodao je Tomašević.

Građani žele nešto novo, makar i nepoznato

Ivica Puljak ističe: “Biti gradonačelnik u vrijeme kampanje i putovati nije baš tako lako kako se čini, ali je moguće.”

Načelnica Omišlja sličnog stava kao i Penava: “Župani se spuštaju tako nisko da otvaraju bankomate, to govori u ovom smjeru da valjda sve ove četiri godine ili realno tri još godine, koliko je do lokalnih izbora, nisu učinili ama baš ništa.”

I dok neke članove društva, politika ne zanima, drugi imaju poprilično oštre stavove:

“Nije problem hvaliti se, pitanje je s čim.”

“Vjerojatno jesu u prednosti i mediji su naklonjeni njima. Nije u redu, trebali bi svi biti jednaki.”

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!