Parking u Petrinji 15 kuna?! Gradonačelnica: To je greška!

Vijesti 05. svi 202213:37 > 15:11 3 komentara
Monika Bončina/Sisak.info

Nakon što je jučer petrinjski Portal53 objavio ploču na kojoj stoji da se u Centru novog života na Sajmištu u Petrinji naplaćuje parkiranje, građani su se pobunili, te su ploče jučer uklonjene.

Kako je pisao Portal53, na parkiralištu Centra novog života na Sajmištu pojavila se oznaka o naplati parkiranja. Na navedenom znaku je stajala obavijest kako je prvih 90 minuta parkiranja u Centru novog života besplatno, a nakon isteka 90 minuta, parkiranje će se naplaćivati 15 kuna po svakom započetom satu na automatu za naplatu ispred centra.

No vrlo je brzo navedena obavijest o naplati parkiranja uklonjena.

Monika Bončina

Naša je reporterka Ivana Kopčić petrinjsku gradonačelnicu Magdalenu Komes upitala za komentar.

“Naši vijećnici su, kao što sam Vam već rekla, na Gradskom vijeću dobili odgovor oko naplate. Nema je, cijena nije utvrđena, a znakovi su umjesto s praznim vremenskim okvirom i cijenom odštampani s onom koja nije utvrđena! Ne znam kako to drugačije nazvati nego potpunom greškom. Ploče su trebale biti postavljene dakle s praznim dijelovima brojki, i tako bi bilo sve dok se ne utvrde besplatni vremenski okviri i cijena kao i model naplate”, kazala je Komes za N1.

N1

Kaže da je cijena parkiranja i nju iznenadila, ali i da oporba od toga želi napraviti aferu, koje nema.

“Naglašavam kako je i mene iznenadila ta cijena koja je bila navedena na ploči, jer cijena nije utvrđena niti se utvrdio početak naplate, mogu to ponoviti koliko god puta je potrebno! Jasno mi je da oporba prvenstveno od toga želi postaviti aferu, ali time se dovodite u situaciju da radite prilog o nečemu što se ne događa, o ploči koja je uklonjena odmah kada smo doznali što je postavljeno. Ostaje nam samo još doznati tko i zašto je stavio kako vrijeme tako i navedeni iznos. To nije, naglašavam nije naručeno, a da postoji akt o utvrđenoj cijeni bio bi javno dostupan”, poručila je petrinjska gradonačelnica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare